T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / KARAKOÇAN - Nuri Özaltın İlkokulu

KANTİN İHALE 2022-2023

KANTİN İHALE EVRAKLARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN  EK EVRAKLAR TESLİM ALINABİLİR.

KANTİN İHALE EVRAKLARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN  EK EVRAKLAR TESLİM ALINABİLİR.

 

KARAKOÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Nuri Özaltın İlkokulu

Kantin İşletmesinin Kiralanma İşi İhale İlanı

 

      İlçemiz Nuri Özaltın İlkokulu kantin işletmesi (kiralanması) Milli Eğitim Bakanlığının 09.02.2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Okul Aile Birliği Yönetmeliği doğrultusunda, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi gereğince pazarlık usulüne göre ihale edilecektir.

 

1) İDARENİN    

a)

Adresi

Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

b)

Telefon ve Faks No

 

(0424) 711 23 84                                                

c)

Resmi internet adresi

karakocan.meb.gov.tr

 

2) İŞİN KONUSU    

a)

Niteliği

Kantin Kiralama (İşletme) İşi

b)

Yapılacağı yer

Kantinin bulunduğu yer

c)

Başlama tarihi

İşletme yerinin fiilen teslim edildiği tarihten itibaren

d)

İşin süresi

İşletme yerinin fiilen teslim edildiği tarihten itibaren

e)

Aylık muhammen bedel

1044,42 TL(Bin Kırk dört  Lira, Kırk İki KRŞ.)

f)

Demirbaş Bedeli

 

g)

Öğrenci sayısı

405

h)

Personel sayısı

17

i)

Geçici teminat (%3)

266,33 -TL (İki Yüz altmış altı  Lira Otuz Üç KRŞ.)

 

3) İHALENİN    

a)

Yapılacağı yer

Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

b)

Tarihi ve saati

01/11/2022 Salı  Günü Saat: 11.30

 

   

4) İHALEYE KATILACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR

a) T.C. Vatandaşı olmak.

b) En az ilkokul veya ilköğretim mezunu olmayanlar bu ihaleye katılamazlar.

c) İhalelerden men yasağı almamış olmak.

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile: kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısmının Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkûm olanlar ihalelere katılamazlar ve okul-aile birliklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilemezler.

d) Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin 20'nci maddesine göre, yapılacak olan ihaleye katılımcılardan öncelikle Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesine sahip olanlar kabul edilecektir. Ancak katılımcıların hiçbirinde Ustalık belgesi bulunmaması durumunda Kantin İşyeri Açma Belgesi, Kalfalık Belgesi, Kurs Bitirme Belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır. (İhaleye Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesi sahipleri müracaat ettiği takdirde diğer belge sahiplerinin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.)

e) Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs edenler ihaleye katılamaz.

f)İsteklileri tereddüde düşürmek, ihaleye katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunanlar ihaleye katılamaz.

g) Sahte belge veya sahte teminat düzenleyenler, kullananlar veya buna teşebbüs edenler ihaleye katılamazlar.

h) Daha önce kantin veya yemekhane ihalesine katılarak ihale üzerinde kaldığı halde, taahhüdünden vazgeçerek sözleşme imzalamayanlar ihaleye katılamazlar.

ı) Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 22.Maddesinin 5.fıkrası gereğince; "2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 83 ve 84 üncü maddelerinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulundukları anlaşılan kiracılar hakkında aynı Kanunun 84 üncü maddesi uyarınca yapılan ihalelerden bir yıl yasaklama kararı verilir ve yasaklanan kişiler yasaklama süresi içinde ihalelere katılamazlar.

j) Başka bir kantin veya yemekhane işletiyor olmamak.

k) (O.A.B. Yönetmeliği M.20) (8)İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları ihaleye katılamaz.

l) İhalesine katıldığı okulun / kurumun servis taşımacılığını yapmamak.

m) Eğitim ve öğretim ortamına ve öğrenci psikolojine uyum sağlayabilecek kişiler istihdam edilir.

n) Kantin ihalesine gerçek kişiler katılabilir; şirketler, dernekler, vakıflar ve birlikler katılamazlar.

p) Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz. Resmi veya gayrı resmi devir ve temlik yapılamaz. (Aynı nedenden dolayı herhangi bir okulda halen kantin işletmecisi olanlar bu ihaleye katılamazlar.)

r) Psikiyatri ile ilgili hastalığı olmamak.

 

5) İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK EVRAKLAR

a) İhale Şartnamesi (İstekli tarafından imzalanmış idarece düzenlenen şartname örneği) (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınacaktır.)

b) Adres Kayıt Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden alınacaktır. İhale tarihi itibari ile geçerlilik süresi dolmamış olmak, son 1 ay içerisinde alınmış olacak.)

c) Nüfus Cüzdanı örneği veya nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi

ç) Cumhuriyet Başsavcılığından alınmış sabıka kaydı belgesi (son 1 ay içerisinde alınmış olacak) (aslı)

           (O.A.B. Yönetmeliği M.20) (11) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile: kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısmının Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkûm olanlar ihalelere katılamazlar ve okul-aile birliklerince kiraya verilen yerlerde istihdam edilemezler.

d) Sağlık Raporu aslı ve fotokopisi (Sağlık Kuruluşundan alınacak, son 1 ay içerisinde alınmış olacak)

e) Psikiyatri rahatsızlığı olmadığına dair belge aslı ve fotokopisi (Tam Teşekküllü Hastahaneden alınacak, son 1 ay içerisinde alınmış olacak)

f) Öğrenim Belgesi, Diploma (Aslı veya Noter tasdikli örneği)

g)Başka bir kantin çalıştırmadığına dair Belge/Taahhütname (İlgili Oda Başkanlığından  alınacaktır)   

h) İhalelerden men yasaklısı olmadığına dair Belge/Taahhütname (İlgili Oda Başkanlığından alınacaktır)   

ı) İhalesine katıldığı okulun/kurumun servis taşımacılığını yapmadığına dair belge (İlgili Okul Müdürlüğünden son 1 ay içerisinde alınacaktır)

j) Şartname ücreti / Banka dekontu

k) Nuri Özaltın İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığına ait, ZİRAAT BANKASI Karakoçan Şubesi  nezdindeki TR 91 0001 0003 8289 6777 1250 01  nolu Okul Aile Birliği Başkanlığı hesabına kiralanacak okul kantininin ismi belirtilmek suretiyle yıllık muhammen bedelin %3'ü kadar geçici teminatınyatırıldığına dair banka dekontu veya 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 26. maddesinde belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler (Aslı)

 (İhale iştirakçisi Geçici Teminatı kendi adına yatırılması zorunludur)

l)Gelir vergisi mükellefi olacağına dair taahhütname

m) Mesleki Yeterlilik Belgesi  (Aslı veya Noter onaylı örneği)

(O.A.B. Yönetmeliği M.20) (4)Kantin kiralama ihalelerinde katılımcılardan, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre Kantincilik alanında alınmış Ustalık Belgesi sahibi olma şartı aranır. Ancak, katılımcıların hiçbirisinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda işyeri açma belgesi, kalfalık belgesi, kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır. (Belgenin aslı ibraz edilecektir.)

(Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 19/11/2015 tarih ve 11872451 sayılı Yazılarına istinaden 3308 sayılı M.E.K kapsamınca alınmış İşyeri Açma Belgesi Ustalık Belgesine Denktir.)

n) Yer Gördü Belgesi Okul Müdürlüğünden alınacaktır.

o)  İhaleye vekâleten katılımlar yapılmayacaktır.

ö) İhale Komsiyonuna sunulacak evrakların bir nüsha fotokopilerinin dosya içeriğinde yer alması gerekmektedir.

 

6) GENEL HÜKÜMLER

a) İhaleye iştirak edenler, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği Kiralama Sözleşmesindeki genel hükümleri ve kantin kiralama işine ait şartnamedeki genel şartların tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş sayılır. Bu düzenlemelerin aksine hiçbir hak talep edemez ve itirazda bulunamazlar.

b) İhale dokümanı bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye katılacak isteklilerin, idarece onaylı ihale dokümanını satın alması gerekmektedir. İhaleye katılmak isteyenler ihale ile ilgili şartnameyi; Nuri Özaltın İlkokulu Aile Birliği Başkanlığına ait, ZİRAAT BANKASI Karakoçan Şubesi  nezdindeki TR 91 0001 0003 8289 6777 1250 01   nolu Okul Aile Birliği Başkanlığı hesabınaihale doküman bedeli olarak 100 TL (Yüz Türk Lirası) yatırılarak, makbuz karşılığında Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden temin edilecektir. (Banka dekontuna mutlaka okul ismi yazdırılacaktır.)

c) İhaleye katılmak isteyenler ilanın (5-İhale Komisyonuna Verilecek Evraklar) başlığı altında yer alan belgeleri; üzerinde iştirakçi adı-soyadı, adresi, iletişim bilgileri ve işin adı yazılı bir zarf içerisinde ihale saatine kadar Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Birimine teslim edeceklerdir.

d) Kantin işletmeciliği meslek dalı 06/02/2006 tarih ve 26072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunu kapsamına alındığından, Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin 20. maddesine göre yapılacak ihale ve yapılacak işlemlerde katılımcılardan öncelikle Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesi, yoksa sırası ile Kalfalık Belgesi, ve bunların bulunmaması durumunda Kurs Bitirme Belgesine sahip olması şartı aranacaktır. Kantincilik alanında alınmayan 3308 sayılı Kanunun son fıkrasında yazılı İş Yeri Açma Belgesi,"Kantincilik alanında alınmış ustalık belgesi" olarak sayılmayacaktır. (ihale belge derecelerine göre gerçekleştirilecektir.)

    İhaleye katılacak istekliye ait, varsa öncelikle "Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesi" kabul edilecektir. Ancak katılımcıların hiç birinde Ustalık Belgesi bulunmaması durumunda Kantin İşletmeciliği Kalfalık Belgesi olanlar ihaleye kabul edilecektir. (İhaleye Kantin işletmeciliği Ustalık Belgesi sahipleri müracaat ettikleri takdirde Kalfalık Belgesi sahiplerinin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. (Belgenin aslı ibraz edilecektir.)

e) Bu ihaleye katılanlar, ihalesine girdikleri okul kantinini yerinde görmüş, ihale şartnamesini, sözleşme tasarısını, Okul Aile Birliği Yönetmeliğini, Millî Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının okul kantinlerinin denetimleri ile ilgili olarak yayımladığı 16.09.1988 tarihli ve 7409 sayılı Genelgesinin ekinde bulunan "Okul Kantinleri Denetim Formu" nu okumuş ve bu belgelerdeki tüm şart ve yükümlülükleri kabul etmiş sayılır.

f) İhale ve kiralama ile ilgili her türlü vergi, resim, harç ve diğer masraflar yüklenici tarafından ödenecektir.

g) Yüklenicinin değişmesi durumunda; KANTİNE yapılan sabit tesis masrafları, kullanım süresi ve amortisman dikkate alınarak okul aile birliği varsa ilgili meslek odası

temsilcisinin ve gerektiğinde bilirkişi katılımıyla oluşturulan komisyonca takdir edilen meblağ, eski yükleniciye yeni yüklenici tarafından ödenecektir.

ı) İştirakçiler tarafından İhale Komisyonuna imza karşılığında verilecek İhale evrakları kapalı zarfta olmasına dikkat edilecek olup, istenilen belgelerin eksik olması halinde ihaleden elenecektir.

i) İhale Komisyonuna imza karşılığı teslim edilen zarflara sonradan belge ekleme yapılamayacaktır.

j) İşe Konu Olan İhale Şartnamesi Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Ücretsiz Görülebilir.

k) İhale Komisyonuna sunulacak evrakların bir nüsha fotokopilerinin dosya içeriğinde yer alması gerekmektedir.

l) Posta kanalı ile ve ihale başlama saatinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular katılımcı tarafından bizzat yapılacaktır. Belgeleri eksik olan katılımcıların başvuruları iptal edilecek, değerlendirmeye alınmayacaktır.

İş bu ilan  18/10/2022 Pazartesi  günü saat 12.00  ile 01/11/2022 Salı günü saat  11.30'a kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesi ve ilan panosunda ve ihalesi yapılacak okulun ilan panosunda ilan edilecektir.

Bu ihale 01/11/2022 Salı  günü saat  11:30'a kadar geçerlidir.

                                                     İLAN OLUNUR.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2022 - Güncelleme: 24.10.2022 15:36 - Görüntülenme: 221
  Beğen | 0  kişi beğendi